fbpx
Ilma Karahmet
Bookings:

info@ilmakarahmet.com

+387 62 453 020
Biografija

Ilma Karahmet

Ilma Karahmet rođena je 02.05.2000.god., u Travniku, a odrasla u Kiseljaku, gdje je završila osnovno obrazovanje. Svoje školovanje nastavlja na privatnom koledžu “Richmond Park School” u Sarajevu, kojeg okončava kao odličan učenik. Danas je Ilma student na “International Burch University”, jednom od najprestižnijih univerziteta u Bosni i Hercegovini, a studira odsjek za Engleski jezik i književnost.

Ilma Karahmet je mlada bosanskohercegovačka muzička zvijezda koja je svoje prve korake u muzici obilježila učešćem na muzičkim festivalima i takmičenjima. Predstavljala je svoju državu na mnogim festivalima jezika i kulture Njemačka, SAD, Maroko, Turska, Rumunija, Belgija i dr. Prvi zapažen rezultat bio je sa deset godina (10) kada je Ilma pobjedila na dječijem takmičenju “Talent Time” na Hayat televiziji te osvojila nagradno putovanje u Paris.

Sa svojih trinaest (13) godina kao najmlađi učesnik pojavila se na prestižnom takmičenju “X Factor Adria” u Beogradu (Srbija), gdje je Ilma osvojila simpatije cijelog regiona kada je otpjevala pjesmu “Ima jedan svijet”. U žiriju pomenutog takmičenja bile su regionalne zvijezde Željko Joksimović, Kiki Lesendrić, Emina Jahović i Kristina Kovač. Pjesma “Ima jedan svijet” u interpretaciji Ilme broji višemilionske preglede na YT, a pored te pjesme pjevala je mnoge hitove svjetskih zvijezda poput Christine Aguilere, Brune Marsa, Whitney Houston i dr. U takmičenju “X-Factor” Ilma je bila finalista pored 12.000 prijavljenih takmičara.

Posljednje muzičko takmičenje gdje se Ilma pojavila bilo je regionalno takmičenje “RTL Zvijezde” u Hrvatskoj. U ovom takmičenju žiri su činile regionalno poznate zvijezde Nina Badrić, Petar Grašo, Jacques Houdek, Tonči Huljić i Andrea Andreši. Pred ovim uglednim žirijem i pored velike konkurencije kandidata, Ilma Karahmet odnijela je ubjedljivu pobjedu i osvojila prvu nagradu od 100.000 Kuna.

U ovom takmičenju na audicijama briljirala je u interpretacijama mnogih svjetskih hitova “The power of love”, “Hurt”, “Molitva”, “Moja posljednja i prva ljubavi”, “Kako sam te voljela” i sl. Do sada Ilma je snimila pet (5) singlova koji broje milionske preglede na YT. Prvi snimljeni singl je “Sjeti se” koji je snimljen poslije “X Factora” kada je Ilma imala 13 godina. Nakon pauze u muzici povratak na scenu obilježen je pjesmom “Ne zovi me tugo” koja je snimljena 2017. godine, a ubrzo 2018.god. snimljen je treći po redu singl “Zaledi grijeh”. Početkom 2019.godine u Zagrebu snimljen je singl “Podižem glas”. Posljednji singl 2019.god “Ništa tvoje” snimljen je u Beogradu kojim je Ilma osvojila regiju kao najslušanijom pjesmom. Za samo jedan dan na YT pjesma je brojala milionske preglede. Uz pjesmu “Ništa tvoje” ostvarena je saradnja sa jednim od najpoznatijih kompozitora Banetom Opačićem, koji je upravo namjenski za Ilmu pisao ovu predivnu pjesmu.

E-mail: info@ilmakarahmet.com

Booking: +38762453020

Zapratite Ilmu na: